Cloud ide kavramımız var. Benim için bu sürekli format attığın makinene tekrardan geliştirme araçları kurmakla zaman kaybetmeden internetin olduğu heryerden işletim sisteminden bağımsız kod yazabilmek demek. Tabi ki asp.net geliştiremiyoruz. php , html , ruby , javascript ,nodejs … geliştirebiliyoruz. Ben sahsen javascript + html ile hibrit mobile uygulama geliştirmek için kullanıyorum. (tabi içerisine emulator çalıştırmayacağız ama derleme için sdk kurulabiliriz)
Koding nedir ile ilgili kısa bir youtube
https://www.youtube.com/watch?v=VdFt7N4Y2IA
Normalde favorim cloud9 (c9.io) lakin azure üzerindeki kredimi kullanarak kendi makinemi ekleme konusunda koding çok daha kullanışlı. neyse.
Azure üzerinde ubuntu 14.04 LTS sanal makinemizi oluşturup endpoint kısmına 80/tcp 56789/tcp portlarını ekliyoruz. ben ionic kullanacağım için 8100/tcp de ekledim. sonra Koding.io dan + işaretine basıyoruz
Çıkan ekranda “Add Your Own VM” tıklıyoruz.
Yeni ekranımız bize bir kod verecek. bunu alıp putty veya başka bir ssh aracı ile bağlandığımız makinemizde işlemden önce root yetkisini alıyoruz sudo -i ve ardından apt-get update ile bir güncelleyip kopyaladığımız komutu linux makinemizde çalıştırıyoruz. Kod bittikten bir kaç dakika sonra Makinemizin eklendiği mesajı geliyor. MUTLU SON.Artık internetin olduğu heryerde geliştirme makineniz hazır ve açık.
Kaynak:http://learn.koding.com/guides/connect-your-machine/
Kurulum sonrasi sizde benim gibi ionic kullanacaksanız aşağıdakilere ihtiyacınız olacak
- Java JDK
- Apache Ant
- Android SDK
- NodeJS / NPM
- Apache Cordova
- Ionic Framework
Bunları kolayca kurmak için güzel bir shell scriptimiz aşağıda vereceğim adreste de mevcut. Bugsuz kodlar dilerim.
https://blog.nraboy.com/2014/09/install-android-cordova-ionic-framework-ubuntu/